Korisni tekstovi » Afirmacije

afirmacije

Rečenice koje daju elana i pokreću na akciju. Ponavljanjem dovodite sebe u dobro stanje i ostajete motivisani za dalji napredak. Pomažu u menjaju ograničavajućih uverenja za podržavajuća uverenja. Da bi afrimacije bile korisne potrebno je da budu vaše i izrečene na način sa kojim se vi slažete i da vama koristi. Takođe je važno da ne potskujete neprijatna osećanja, već da istražite njihov uzrok.

AFIRMACIJE BEZ PRETHODNOG RADA SA KOUČEM MOGU DA VAS USMERE KA NE NEČEMU ŠTA NE ŽELITE.

šta su afirmacije?

Afirmacije su iskazi kojima šaljemo poruku podsvesnom umu u kom smeru da nas vodi. Podsvest je mesto u našem umu sa koga upravljamo svojim telom, mislima i emocijama. Ako ne verujete, zapitajte se: “Kako je moguće da vozimo auto i razgovaramo sa suvozačem?” Moguće je tako što uvežbanu stvar prebacimo na autopilota, našu podsvest, i ona radi po ustaljenim programima. Kako smo naučili svoj podsvesni um da radi, takav nam je i autopilot. E sad, ako ste naučili svog autopilota da je dan pred vama težak, naporan i donosi vam stres, autopilot se priprema na to i traži potvrdu tog iskaza. Ne verujete da podsvest traži potvrdu vaših iskaza? Da li se nekad desilo da planirate da kupite nešto (npr mobilini, auto ili paktike…) i kad ste usmerili svoju pažnju na to, počinjete da primećujete te predmete na svakom koraku? Nije zato što su svi odjednom kupili te patike, već vaše podsvesno je programirano da pronalazi to šta ste mu zadali. Tako je i sa afirmacijama. Samo što postoje one koje vas podržavaju i one koje vas ne podržavaju u ostvarenju cilja. Dajte svojoj podsvesti pozivitne afirmacije koje vas dovode do cilja i života kakav želite da živite, dozvolite svojoj podsvesti da traži njihovu potvrdu.

AFIRMACIJE zA POČETAK

Početak je presudni trenutnak na putu ka ostvarenju cilja. Potražite afirmacije koje su vam potrebne da vas podrže na početku vašeg puta. Možete da odaberete neku od ovih afirmacija, a najbolje je da osmislite svoju koja je izrečena vašim rečima.

AFIRMACIJE zA dobro jutro i uspešan dan

Šta ćeš da uradiš sa svojim današnjim poklonom? Ovaj dan ima 24 sata i jednak je za sve ljude na svetu. U nastavku možete da pronađete podržavajuće afrimacije da provedete lep i uspešan dan. Možete da odaberete neku od ovih afirmacija, a najbolje je da osmislite svoju koja je izrečena vašim rečima.

AFIRMACIJE zA samopouzdanje

U teškim situacijama potrebno je da ne gubite samopouzdanje. Kasa ste samouvereni ostvarujete bolje rezultate i lakše dolazite docilja. Možete da odaberete neku od ovih afirmacija, a najbolje je da osmislite svoju koja je izrečena vašim rečima.

AFIRMACIJE zA zahvalnost

Zahvalnost je idealana osećaj za početak i kraj dana. Uz ovakve i slične afirmacije možete da se prisetite svih lepih stvari koje su se desile ili treba da se dese. Možete da odaberete neku od ovih afirmacija, a najbolje je da osmislite svoju koja je izrečena vašim rečima.